Cesta Voklo – Voglje bo zaprta od petka, 23.4.2021, ko se na njej pričnejo gradbena dela.

Avtobus ne bo po tem odseku več vozil v Voglje, dokler cesta ne bo odprta za promet.

Učenci, ki se šolajo na PŠ Voklo, PŠ Trboje in OŠ Šenčur prihajajo v bodoče v Voklo peš (ali s kolesom) po vzporedni makadamski poti, ki poteka od Krožne poti v Vogljah in ni namenjena motornemu prometu (le kmetijski mehanizaciji).

Vsi učenci iz Vogelj so o spremembi prihoda v šolo obveščeni, učenci PŠ Voklo so ob razlagi tudi prehodili del šolske poti v Voklem. Celotna pešpot je dolga slab kilometer, peščena je le med vasema (300 m).

PŠ Voklo: Učenci pridejo peš do dogovorjenega mesta v bližini prehoda čez cesto Voklo – Šenčur (nasproti radarja). Tam jih ob 8.10 vsak dan pričaka učiteljica. Skupaj prečkajo cesto in po pločniku odidejo do šole (100 m). Pri povratku učenci 2. in 3.r. cesto prečkajo sami.

PŠ Trboje: Učenci pridejo peš do Kmetije Jarc in prečkajo dvorišče. G. Jarc prečkanje dvorišča razumevajoče dovoljuje. Učenci prečkajo cesto preko prehoda za pešce in počakajo na avtobus za Trboje na AP. Pri povratku izstopijo na AP na nasprotni strani in ceste ne prečkajo več.

OŠ Šenčur: Učenci pridejo v Voklo peš (ali s kolesom), prečkajo dvorišče Kmetije Jarc in vstopijo na avtobus za Šenčur na AP ob Kmetiji Jarc. Vozni red se časovno ne spreminja. Pri povratku Voklani in Vogljani izstopijo na AP nasproti Kmetije Jarc.

Dostopnost