V letošnjem letu smo se odzvali na akcijo Simbioze GIBA malo drugače, kot smo bili navajeni. Verjamem, da se strinjate z nami, da je potrebno po letu življenja z epidemijo, še večjo pozornost nameniti zdravem duhu v zdravem telesu!

Vsak teden bomo objavili GIBALNI PAKET, v katerem bo:

  • GIBALNI IZZIV
    Vsak teden vam bomo zastavili poseben GIBAlni izziv s katerim vas želimo spodbuditi, da gibamo skupaj, četudi bomo narazen. V prvem tednu naše akcije vas tako izzivamo, da napravite 10 000 korakov!
  • GIBALNI MIT ALI RESNICA
    V prvem tednu smo se namenili obračunati z mitom, ki pravi, da vadba nima (ugodnega) vpliva na naše psihično stanje in počutje, kar seveda ne drži, več o tem pa v naši grafiki. Z miti in resnicami, ki bodo sledili v prihodnjih tednih želimo dvigniti zavest vseh generacij o pomenu zdravega načina življenja in o pomenu skrbi za duševno zdravje.
  • GIBALNI NAVDIH
    Letošnja novost naše ozaveščevalne GIBA akcija so GIBAlni navdihi. Vsak teden vam bomo v obliki fotografij ali videoposnetkov posredovali nekaj gibalnih navdihov s katerimi bodo izgovori, ki jih včasih koristimo vsi (»ne vem kako telovaditi«, »nobenih vaj ne poznam«, »želim si, da bi mi kdo pokazal kako«, …) postali preteklost. Sledite našim GIBAlnim navdihom, vključite jih v svoj dan (lahko tudi večkrat dnevno) in poskrbite za svoje zdravje in počutje!

NAGRADNI NATEČAJ: Skrb za dobro duševno in fizično počutje v času epidemije COVID-19: 

Kot veste, želimo letos z akcijo posebno pozornost nameniti tako vplivu fizične aktivnosti na našo čustveno, duševno stabilnost kot tudi pomenu skrbi za duševno zdravje. Prepričani smo, da se strinjate z nami kako zdravilen za naše misli je pogosto že miren sprehod v naravi, lahkoten tek ali kakšna druga aktivnost s katero nato lažje preženemo skrbi. V skladu s tem smo letos kot temo našega velikega GIBA 2021 nagradnega natečaja izbrali SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vabimo vse, ki bi na to temo želeli za naš nagradni natečaj kaj ustvariti v obliki besednega zapisa, fotografije ali videoposnetka, da nam svoje umetnine posredujete na naslov: simbiozagiba@simbioza.eu. Časa za sodelovanje imate do konca trajanja akcije, torej do konca meseca maja.

Dostopnost