Pred jesenskimi počitnicami sta našo šolo v okviru projekta Erasmus+ 26. in 27. oktobra obiskala učitelja z osnovne šole Colegio de Educacion Infantil y Primaria Marin Ocete v kraju Alfacar v Španiji.

Učitelja Amaia in Carlos sta na naši šoli preživela dva zelo pestra dneva, opazovala sta pouk na matični šoli in na podružnični šoli Trboje. Prvi dan so jima učenci naše šole predstavili šolo in njeno zunanjost ter Slovenijo, njene znamenitosti, kulturo in običaje. Učitelja sta opazovala pouk na razredni in predmetni stopnji pri učiteljih Manji Primožič, Vanji Klepec, Anji Roblek Dominko, Katji Golouh, Urši Tomažič, Ingrid Škofic, Neži Kern in Boštjanu Gradišarju.

Učenci so učiteljema pod mentorstvom Andreje Režek predstavili pripravo tradicionalnih sirovih štrukljev. Za zaključek obiska pa sta se učitelja v družbi učiteljic Maruše Robida in Katje Golouh odpravila na POŠ Trboje, kjer sta opazovala pouk v razredih učiteljic Tadeje Tomlje in Tanje Bogataj. Čisto za konec pa smo izkušnje strnili v sproščenem pogovoru ob Trbojskem jezeru in navezali pristne prijateljske vezi, ki jih bomo ohranjali tudi v prihodnje.

Ana Marija Rožman, koordinatorica Erasmus+

(Visited 124 times, 1 visits today)
Dostopnost