Novice, obvestila ...

maj 2021
PTSČPSN
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
« Apr   Jun »

ŠPORTNI DAN MERITVE ZA ŠVK

MERITVE ZA ŠVK BODO V:

ČETRTEK, 22.4.2021 3.a,3.b in 3.e,

PETEK, 23.4.2021 PŠ OLŠEVEK: 1.c, 2.c, 3.c, 4.c in 5.c razred,

TOREK, 4.5.2021 7. razred,

ČETRTEK, 6.5.2021 8.razred,

PONEDELJEK, 10.5.2021 4.a, 4.b, 5.a in 5.b razred,

TOREK,  11.5.2021 1.a, 1.b, 2.a in  2.b.razred,

PONEDELJEK, 17.5.2021 PŠ VOKLO IN TRBOJE: 1.d, 2.d, 3.d, 4.d in 5.d razred,

TOREK, 18.5.2021 9.razred, odsotni in opravičeni učenci OŠ Šenčur,

SREDA, 19.5.2021, 6.razred

VEČ INFORMACIJ V PRILOGI!

KATJA OGOREVC AHAČIČDatotekaDatotekaŠportni dan ŠVK

SIMBIOZA GIBA

V letošnjem letu smo se odzvali na akcijo Simbioze GIBA malo drugače, kot smo bili navajeni. Verjamem, da se strinjate z nami, da je potrebno po letu življenja z epidemijo, še večjo pozornost nameniti zdravem duhu v zdravem telesu!

Vsak teden bomo objavili GIBALNI PAKET, v katerem bo:

  • GIBALNI IZZIV
    Vsak teden vam bomo zastavili poseben GIBAlni izziv s katerim vas želimo spodbuditi, da gibamo skupaj, četudi bomo narazen. V prvem tednu naše akcije vas tako izzivamo, da napravite 10 000 korakov!
  • GIBALNI MIT ALI RESNICA
    V prvem tednu smo se namenili obračunati z mitom, ki pravi, da vadba nima (ugodnega) vpliva na naše psihično stanje in počutje, kar seveda ne drži, več o tem pa v naši grafiki. Z miti in resnicami, ki bodo sledili v prihodnjih tednih želimo dvigniti zavest vseh generacij o pomenu zdravega načina življenja in o pomenu skrbi za duševno zdravje.
  • GIBALNI NAVDIH
    Letošnja novost naše ozaveščevalne GIBA akcija so GIBAlni navdihi. Vsak teden vam bomo v obliki fotografij ali videoposnetkov posredovali nekaj gibalnih navdihov s katerimi bodo izgovori, ki jih včasih koristimo vsi (»ne vem kako telovaditi«, »nobenih vaj ne poznam«, »želim si, da bi mi kdo pokazal kako«, …) postali preteklost. Sledite našim GIBAlnim navdihom, vključite jih v svoj dan (lahko tudi večkrat dnevno) in poskrbite za svoje zdravje in počutje!

NAGRADNI NATEČAJ: Skrb za dobro duševno in fizično počutje v času epidemije COVID-19: 

Kot veste, želimo letos z akcijo posebno pozornost nameniti tako vplivu fizične aktivnosti na našo čustveno, duševno stabilnost kot tudi pomenu skrbi za duševno zdravje. Prepričani smo, da se strinjate z nami kako zdravilen za naše misli je pogosto že miren sprehod v naravi, lahkoten tek ali kakšna druga aktivnost s katero nato lažje preženemo skrbi. V skladu s tem smo letos kot temo našega velikega GIBA 2021 nagradnega natečaja izbrali SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vabimo vse, ki bi na to temo želeli za naš nagradni natečaj kaj ustvariti v obliki besednega zapisa, fotografije ali videoposnetka, da nam svoje umetnine posredujete na naslov: simbiozagiba@simbioza.eu. Časa za sodelovanje imate do konca trajanja akcije, torej do konca meseca maja.

Zapora ceste v Prebačevem

Zaradi zapore ceste v Prebačevem je dogovorjeno z Arivo, da učenci vstopajo na avtobus pred gostiščem House bar v Prebačevem. Avtobus pride iz Voklega in tam obrne.

Zapora ceste Voklo- Voglje

Cesta Voklo – Voglje bo zaprta od petka, 23.4.2021, ko se na njej pričnejo gradbena dela.

Avtobus ne bo po tem odseku več vozil v Voglje, dokler cesta ne bo odprta za promet.

Učenci, ki se šolajo na PŠ Voklo, PŠ Trboje in OŠ Šenčur prihajajo v bodoče v Voklo peš (ali s kolesom) po vzporedni makadamski poti, ki poteka od Krožne poti v Vogljah in ni namenjena motornemu prometu (le kmetijski mehanizaciji).

Vsi učenci iz Vogelj so o spremembi prihoda v šolo obveščeni, učenci PŠ Voklo so ob razlagi tudi prehodili del šolske poti v Voklem. Celotna pešpot je dolga slab kilometer, peščena je le med vasema (300 m).

PŠ Voklo: Učenci pridejo peš do dogovorjenega mesta v bližini prehoda čez cesto Voklo – Šenčur (nasproti radarja). Tam jih ob 8.10 vsak dan pričaka učiteljica. Skupaj prečkajo cesto in po pločniku odidejo do šole (100 m). Pri povratku učenci 2. in 3.r. cesto prečkajo sami.

PŠ Trboje: Učenci pridejo peš do Kmetije Jarc in prečkajo dvorišče. G. Jarc prečkanje dvorišča razumevajoče dovoljuje. Učenci prečkajo cesto preko prehoda za pešce in počakajo na avtobus za Trboje na AP. Pri povratku izstopijo na AP na nasprotni strani in ceste ne prečkajo več.

OŠ Šenčur: Učenci pridejo v Voklo peš (ali s kolesom), prečkajo dvorišče Kmetije Jarc in vstopijo na avtobus za Šenčur na AP ob Kmetiji Jarc. Vozni red se časovno ne spreminja. Pri povratku Voklani in Vogljani izstopijo na AP nasproti Kmetije Jarc.

Dokumentarni film BLIZU SRCA

V okviru natečaja Na drugem koncu sveta – a blizu srca je nastal dokumentarni film z naslovom Blizu srca. Vsem učencem, ki so sodelovali na natečaju in pri nastajanju filma ter tudi njihovim staršem, starim staršem in sorodnikom, ki so pomagali pri raziskovanju družinske preteklosti, se najlepše zahvaljujemo! Brez vas film ne bi mogel nastati!

Vsi sodelujoči učenci bodo na zaključnem dogodku v četrtek, 22. aprila, prejeli zbornik, ki je nastal v okviru natečaja, in si ogledali dokumentarni film. Podelili bomo tudi posebna priznanja za sodelovanje na natečaju. Prejemniki priznanj so: Brina Udovič iz 9. c, Tadej Svetelj iz 9. c in Jošt Jesenovec iz 8. d. Vsem učencem iskreno čestitamo!

K ogledu dokumentarnega filma vabimo vse učence in njihove starše, ki si lahko film ogledajo tukaj. Želimo vam prijeten ogled!

Arhiv

Dostopnost