Vpis v 1. razred – šolsko leto 2023-2024

Dragi bodoči prvošolci, spoštovani starši

Februar je mesec, ko se vsi otroci, ki v tekočem letu dopolnite 6 let, vpišete v šolo. Kmalu bo tukaj september in svoje torbice boste oprtali na rame in stopili v hram učenosti.

Spodaj podajamo nekaj osnovnih informacij o samem vpisu ter prilagamo vse dokumente z informacijami ter vloge in soglasja.

Vpis v 1. razred letos poteka v živo, na matični šoli OŠ Šenčur, v kabinetih K2B (pedagoginja Urša Tomažič), K5B (psihologinja Mateja Potočnik Poljanšek) in v zbornici (socialna pedagoginja Lara Jeraj).

Starši skupaj z otrokom na vpis pridite enkrat v naslednjih dneh in znotraj določenih ur k eni izmed svetovalnih delavk:

 – torek, 21. 2. 2023 od 11. do 18. ure

– sreda, 22. 2. 2023 od 11. do 18. ure

– četrtek, 23. 2. 2023 od 11. do 18. ure.

 

Vsa potrebna soglasja ste skupaj z vabilom prejeli po pošti (oz. so na poti), vseeno pa prilagamo vse dokumente ter vloge tudi tukaj:

Vabilo za prvošolčke

Vabilo na vpis

Dodatna pojasnila vpis v 1. razred

Soglasji za vpis – splet;      Angleščina 1. razred 

Vloga za prepis na OŠ Šenčur;        Vloga za prepis na drugo šolo;          Vloga za odlog všolanja

Starši ste lepo vabljeni tudi na informativni sestanek, ki bo 14. 2. 2023 ob 18. uri v šolski jedilnici (pritličje levo).

Za vse dodatne informacije vam je na voljo šolska pedagoginja Urša Tomažič preko telefona 04/25 19 257 ali e-pošte ursa.tomazic@os-sencur.si.

 

Dodatna pojasnila

Vpis otrok

V letošnjem šolskem letu vpisujemo otroke, ki so rojeni leta 2017. Vpisujemo tudi otroke, ki so v lanskem šolskem letu imeli odloženo všolanje.

Na individualni vpis pridite starši skupaj z otrokom. S seboj prinesite izpolnjene poslane obrazce in rojstni list otroka ter morebitne druge obrazce (glej v nadaljevanju). Osebno se bomo spoznali, vaše in otrokove podatke vnesli v program eAsistent ter se pogovorili o morebitnih posebnostih.

Šolski okoliš

Matična OŠ Šenčur zajema naslednje vasi: Šenčur, Srednja vas in Milje.

PŠ Olševek zajema naslednje vasi: Hotemaže, Luže, Olševek in Visoko.

PŠ Voklo zajema naslednje vasi: Voklo, Voglje, Trboje, Žerjavka in Prebačevo.

Svojega otroka ste dolžni vpisati na našo šolo, ker sodite v naš šolski okoliš. Vse morebitne spremembe bomo reševali 14 dni po vpisu.

Prepis v drugo šolo in prepis iz druge šole na OŠ Šenčur

V primeru, da želite otroka prepisati v drugo šolo, vpis opravite pri nas. V roku 14 dni na šolo, kamor želite otroka prepisati, naslovite pisno vlogo. Vse zadeve bomo urejale šole med seboj.

V primeru, da želite otroka prepisati iz druge šole na OŠ Šenčur, otroka vpišite v šolo, kamor po šolskem okolišu spadate. Do 23. 2. 2023 na našo šolo naslovite pisno vlogo, ki jo najdete zgoraj. Vse zadeve bomo nato urejale šole med seboj.

Odložitev všolanja

Starši, ki razmišljate o odlogu šolanja za svojega otroka in imate za to tehtne razloge, se, prosim, na vpis oglasite pri psihologinji Mateji Potočnik Poljanšek v kabinetu K5B. S seboj prinesite tudi izpolnjeno Vlogo za odložitev všolanja, ki se nahaja na spletni strani, ter ostalo dokumentacijo (če jo že imate).

V primeru, da imate glede odložitve všolanja dodatna vprašanja, psihologinjo Matejo lahko kontaktirate preko telefona 04/ 25 19 256 ali e-pošte: mateja.potocnik.poljansek@os-sencur.si.

(Visited 1.132 times, 1 visits today)
Dostopnost