Učenci 3. razreda Podružnične šole Voklo predsedniku vlade Robertu Golobu zaželeli, da bi v življenju vedno imel krompir

Predsednik vlade Robert Golob je v petek, 7. junija 2024, sprejel učence 3. razreda iz Podružnične šole Voklo. Zahvalil se jim je za njihovo izredno zanimanje za delo vlade v letošnjem šolskem letu, učenci pa so mu pripravili kratek kulturni program. V njem so izpostavili, po čem slovi naša država, predstavili so njihove želje za prihodnost in značilnosti Občine Šenčur. Predsedniku vlade so kot simbol Občine Šenčur poklonili zabojček šenčurskega krompirja in mu ob tem zaželeli, da bi v življenju vedno imel krompir.

Učenci so si v nadaljevanju obiska ogledali predsedniško palačo pod vodstvom predstavnika državnega protokola in spoznali njeno zgodovino, ob tem pa so se sladkali s sladoledom, s katerim jih je presenetil predsednik vlade. Obiskali so tudi vladno novinarsko središče, kjer je potekala simulacija novinarske konference. Preizkusili so se v vlogah predsednika vlade, ministrov in novinarjev. Ob koncu so si učenci ogledali še vozni park vladnih službenih vozil. Ta obisk je učencem omogočil koristen vpogled v delo vlade, otroci pa so okrepili tudi občutek pripadnosti državi in zavedanje o aktivnem državljanstvu. Obenem pa je bil to sproščen in zabaven dan, ki so ga preživeli v edinstveni družbi.

Mentorici Darja Višnar in Tadeja Tomlje

REZULTATI DRŽAVNO ATLETIKA

V SREDO, 5.5.2024,  JE V SLOVENSKI BISTRICI POTEKALO DRŽAVNO PRVENSTVO V ATLETIKI.

TEKMOVANJA SO SE UDELEŽILE 4 UČENKE NAŠE ŠOLE.

 

EKIPA ŠOLSKE ŠTAFETE 4X100M V SESTAVI NEŽA HROVAT (9.B) ,ANAMARIJA VOLČJAK (9.A), STELLA LEKIĆ (9.B) IN LINA MENCEJ (8A) JE Z ODLIČNIM ČASOM: 50,95, OSVOJILA ODLIČNO 4. MESTO.

ISKRENE ČESTITKE 😊😊😊😊 TEKMOVALKAM!

AKTIV ŠPORTA

 

SESTANEK ZA STARŠE BODOČIH PRVOŠOLCEV

Spoštovani starši,

prvi šolski koraki so za otroka pomemben dogodek.

Da bi bil prestop v šolsko obdobje čim lahkotnejši, vas vabimo na sestanek za starše bodočih prvošolcev, ki bo v sredo, 12. 6. 2024, ob 17.30 uri, v jedilnici OŠ Šenčur.

Na sestanku bomo spregovorili o pripravi otroka na vstop v šolo, prejeli boste potrdilo o šolanju za vašega otroka, seznam učnega gradiva in šolskih potrebščin, obrazec za prijavo na prehrano ter izvedeli več o organizaciji pouka, jutranjega varstva in podaljšanega bivanja.

Čas bo tudi za vaša morebitna vprašanja.

Lepo vas pozdravljam,

Tjaša Mehle

Šolska svetovalna služba

REZULTATI PODROČNO PRVENSTVO V ATLETIKI

 

V ČETRTEK, 30.5.2024,  JE V RADOVLJICI POTEKALO PODROČNO PRVENSTVO V ATLETIKI.

 

TEKMOVANJA SE JE UDELEŽILO 10 UČENCEV NAŠE ŠOLE.

ODLIČNE REZULATATE SO DOSEGLI:

 

MESTO STAREJŠI UČENCI IN UČENKE RAZRED DISCIPLINA
1. NEŽA HROVAT,ANAMARIJA VOLČJAK, LINA MENCEJ IN STELLA LEKIĆ ŠTAFETA 4X100M odličen rezultat 51,74
2. ANAMARIJA VOLČJAK 9.A DALJINA
3. LINA MeNCEJ 8.A 300m
5. NADJA SUŠNIK 7.A TEK 600M
6. TINKARA MUBI 7.A TEK 600M
6. NIKA ŠIMENEC 7.B DALJINA

DRŽAVNO PRVENSTVO BO 5. 6.2024 V SLOVENSKI BISTRICI.

 

ZAHVALA TUDI TEJI KERN IN SARI HUŠIDŽIĆ II 8.C ZA POMOČ PRI SOJENJU.

 

ČESTITAMO!!

 

AKTIV ŠPORTA

 

 

Državno tekmovanje iz znanja kemije

V soboto, 11. maja 2024, je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja kemije, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Našo šolo so zastopali trije učenci, ki so dosegli izjemen uspeh: Ema Julija Jagodič (8. b), ki je prejela srebrno priznanje ter Martin Sodnik (9. a) in Anej Jarc (9. c), ki sta prejela zlato priznanje.

Iskrene čestitke vsem trem!

Mentorici: Edita Gradišar in Jerneja Vraber Jagodic

Na obisku pri Addamsovih

V okviru šolskega gledališkega abonmaja smo si z učenkami 8. in 9. razreda v petek, 24. maja, ogledali muzikal Addamsovi v Mestnem gledališču Ljubljana. Muzikal je nastal po TV-seriji Addamsovi (The Addams Family) iz leta 1964 v prevodu Andreja Rozmana Roze.

Srhljiva in nenavadna ter nadvse duhovita družina z odlično igralsko zasedbo ter izvrstnimi songi in plesom nas je povsem prevzela. V nabito polni dvorani je kipelo od smeha, iskrivih pogledov in dobre energije. Se že veselimo novih skupnih druženj v gledališču!

Devetošolkam pa želimo, da postane obiskovanje gledališča del njihovega vsakdana in da se kdaj srečamo v katerem izmed njih.

Ana Marija Rožman

Dostopnost